неделя, 18 ноември 2012 г.

Как пшеницата бавно убива милиони хора



Имам удоволствието да представя първата гостуваща авторка-преводач в блога - yulinga:



Как пшеницата бавно убива милиони хора
(от д-р Уилям Дейвис)

Генетичната манипуация и хибридизацията са превърнали насъщния хляб в изкуствено създадено чудовище. Пшеницата вече е нещо повече от основен продукт за прехрана на семейната трапеза. Тя си е проправила път дотам, че да се включи като съставка във всичко - от супи, водка, червило до почти всеки продукт по рафтовете в супермаркетите. Но здравословно ли е това?
Най-лошата франкенщайнска храна на 21 век
Според д-р Уилям Дейвис, специалист по превенция на кардиологичните заболявания, работещ в Милуоки, пшеницата има подобен на наркотик токсичен ефект върху нашето тяло. Всъщност немалко здравни експерти са единодушни, че алергията към пшеницата е причина за здравословните проблеми при много хора, без обаче те самите да знаят това. Но което е още по-лошо, спирането на консумацията на тези продукти може да наподобява спирането на наркотик с придружаващите го странични (негативни) ефекти.
Модерната пшеница (тип джудже), получена чрез генетична манипулация и хибридизация и предназначена да влезе в чиниите на милиони гладуващи хора, е химически продукт, в който природата и химичната преработка влизат в сблъсък. Това чудовищно хранително творение съдържа глутен в количество, прекалено голямо за човешкото тяло, и причинява проблеми като затлъстяване, диабет, сърдечносъдови заболявания, рак, деменция, депресия и още много други.
Опасностите от съвременните земеделски практики
Днес ние сме свидетели как земеделските производители премахват специфични (естествени) черти на пшеницата и смесват непшенични растения, в резултат от което се получават изцяло уникални гени. Чрез използването на химикали (с цел предизвикване на мутации, които могат да се предават в поколението) се създава пшеницата, продукт на технологията CLEARFIELD®, която е дело  на химическата компания BASF. И разбира се, семето се излага на въздействието на промишления химикал натриев азид, който е силно токсичен за хората.
Най-лошото от всичко, според д-р Уилям Дейвис, е това, че в действителност техниките на хибридизация, обратно кръстосване и причиняване на мутация са трудно контрулируеми. Резултатът от тях е непредсказуем и често неочакван. Д-р Дейвис и много други лекари предупреждават, че тези земеделски практики водят до най-лошия вид генетични модификации.
Как вашата диета може да причини заболяване
Според д-р Марк Хаймън пшеницата тип джудже съдържа прекомерно високи нива от "супер нишестето" амилопектин. Това супер нишесте може да направи така, че с приема на 2 филии пшеничен хляб кръвната Ви захар да скочи повече, отколкото при консумацията на 2 лъжици захар.
Освен това пшеницата тип джудже съдържа "супер глутен" - химикал, който може да предизвика възпалителен процес в цялото тяло. Глутенът може да причини отключването на болестта целиакия, а също да доведе до инсулинова резистентност, наддаване на тегло и диабет. В действителност има съществени съвместни изследвания, в които се отчита увеличаването на автоимунните заболявания, синдрома на дразнимото черво и на много други болести.
Диетата прави ли ви наркоман?
Консумацията на пшеница всъщност води до глад и до пристрастеност към храната. Според Д-р Хаймън това е така, защото хранителният продукт е разработен със супер наркотик или протеини, които след усвояване в тялото причиняват еуфория, подобна на тази, получена вследствие от приема на наркотик.
Според д-р Уилям Дейвис изследователите от Националния институт за здравеопазване са доказали, че прозводните на глутена полипептиди могат да преминават в мозъка и да се свържат с намиращите се там рецептори за опиати. Пшеницата е супер наркотик доколкото тя може да доведе до лека еуфория, която създава зависимост и води до склонност към преяждане.
Време е да пробудите съзнанието си и да бъдете здрави
Очевидно е, че от тези хранителни навици и заболявания могат да имат полза само производителите на хранителни продукти и конвенционалната медицина. Оказването на влияние върху човешкия мозък по начин, подобен на този при приема на морфин, ще ни направи свидетели на поколения от хора с инсулинова резистентност, високи нива на затлъстялост и увеличен брой заболяванията от различен вид. А индустрията ще просперира при годишна консумация от над 45 килограма пшеница на човек.
Хората, които се грижат за здравето си, ще намерят за себе си решение, било то като се придържат към палео диетата, към диетата Primal или към нисковъглехидратна и безглутеновa диета. Не може да се знае какво ще е бъдещето поради манипулирането на хранителните запаси. Но за да се промени светът, вие както винаги трябва да дадете своя принос, като се възползвате от силата, която имате като потребител.

За автора: през последните 25 години Бланш Ливайн изучава методите за природолечение. Тя е имала привилегията да работи с някои от най-големите умове в сферата на природолечението, включително с натуропати, учени и енерготерапевти. Бидейки свидетел на чудодейното излекуване на хора от всякакви болести чрез неинвазивни методи, сега тя има една страст - да помага на хората да осъзнаят какво е необходимо, за да бъдат здрави.
Източници:
http://drhyman.com/blog/2012/02/13/three-hidden-ways-wheat-makes-you-fat/
http://www.rejuvinstitute.com/hybridized-high-yield-semi-dwarf-wheat/
http://www.medpedia.com/news_analysis/68-The-Heart-Scan-Blog/entries/62642-Heroin-Oxycontin-and-a-whole-wheat-bagel
http://indiancountrytodaymedianetwork.com/2012/02/27/three-reasons-wheat-makes-you-fat-raises-risk-of-diseases-99957
http://www.marksdailyapple.com/the-problems-with-modern-wheat/ # axzz2AVhMYoB6
http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/wheat-gluten_b_1274872.html
http://www.wheatbellyblog.com/2012/02/wheat-is-not-genetically-modified/
http://www.wheatbellyblog.com/2011/07/herbicide-resistant-wheat

Автор: Blanche Levine
Източник:  http://www.naturalhealth365.com/food_news/wheat.html
Превод от английски yulinga